21 лютото - Міжнародний день рідної мови


21-го лютого усі народи Землі відзначають Міжнародний день рідної мови. Відзначений цей день був і у нашій школі, заходи з учнями підготувала вчитель української мови та літератури Бех Л.В.
За недовгий час свого існування свято стало майже традиційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу. Заснування Дня рідної мови має велике значення, адже за оцінками фахівців, з понад 6000 мов, які нині існують у світі, значна частина перебуває під загрозою зникнення у найближче десятиліття. Щороку перестають вживатися близько десяти мов. Міжнародний день рідної мови, проголошений Генеральною конференцією ЮНЕСКО в листопаді 1999 року, відзначається щороку з лютого 2000 року для сприяння мовній і культурній різноманітності.
В Україні цей день відзначається з 2002 року з метою зміцнення державотворчої функції української мови, сприяння вільному розвитку і використанню інших мов національних меншин України підписав відповідне розпорядження про відзначення Міжнародного дня мови.
Українська мова - одна з найбагатших, наймилозвучніших в індоєвропейській мовній групі, пройшла тернистий шлях, поки стала державною в незалежній Україні. Тож бажаємо всім українцям, що свято бережуть українське слово, щастя, натхнення, миру, добра, світлого майбутнього. Живіть повноцінним життям досягайте вершин, адже у ваших руках доля нашої країни.



Популярні дописи з цього блогу

Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

День вчителя у Бехівській філії🍁🍁🍁