Тиждень української мови та літератури



Чужу мову можна вивчити за шість років,
а свою треба вчити все життя
Франсуа Вольтер

Традиційно щовесни у нашій школі проходить тиждень української мови та літератури, який спрямований на розвиток здібностей учнів, збагачення словникового запасу, поглиблення знань про українських письменників, виховання любові та поваги до рідної мови та самореалізацію кожного учня.
Щодня вчитель української мови та літератури Бех Лариса Василівна проводила для учнів школи різноманітні змагання, флешмоби, квести, завдяки яким учні могли не лише перевірити свої знання, а й отримати багато нової інформації. Цікавим став квест для учнів 5 та 6 класів – учні «подорожували» по станціям у пошуках фразеологізмів, правильних наголосів та виправляли поширені помилки. Такі заходи не лише перевіряють мовну компетентність учнів, але й виховують в них командний дух та повагу один до одного.


У межах проведення предметного тижня Лариса Василівна організовує змінні виставки, присвячені корифеям української літератури. Цього разу учні змогли ознайомитись з цікавими фактам з біографії та творчості Тараса Шевченка та Лесі Українки.
Також учасники тижня української мови та літератури з задоволенням декламували вірші вищезазначених поетів.


«Мова - це не просто спосiб спiлкування, а щось бiльш значуще. Мова - це всi глибиннi пласти духовного життя народу, його iсторична пам'ять, найцiннiше надбання вiкiв, мова - це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, iнтелектуальна i мисленнєва дiяльнiсть народу» (Олесь Гончар)

Популярні дописи з цього блогу

Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

День вчителя у Бехівській філії🍁🍁🍁