Пам'ятаємо. Перемагаємо.

8 та 9 травня - визначні дати нашої історії.

8 травня Україна разом з усім світом відзначає День пам’яті та примирення, який присвячений перемозі над нацистами у Другій світовій війні та подвигу українських воїнів у боротьбі за незалежність своєї Батьківщини. 9 травня традиційного відзначається День Перемоги. "8 травня День пам’яті та примирення ми відзначаємо в унісон із більшістю європейських країн. …. Відзначаючи День пам’яті та примирення, ми перш за все віддаємо данину поваги мільйонам наших співвітчизників, які рятували від нацизму Україну, Європу та світ", – пояснював важливість цього дня президент Петро Порошенко. Таким чином, в Україні сьогодні про трагічні події Другої світової згадують як 8-го, у День пам'яті та примирення, так і 9 травня, у День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.   



Згадали полеглих воїнів і у нашій школі. Відбулись урочистості з нагоди річниці Перемоги, були покладені квіти до пам’ятників, згадані герої історії та сьогодення. Особливим для нас є цей день, адже одним зі згаданих героїв є випускник нашої школи та односельчанин Козаренко Роман, який захищав нас протягом проведення антитерористичної операції на сході країни. Вулиця, де розташована наша школа, тепер носить його ім’я.  
Класними керівниками були проведені уроки мужності, де учні обговорювали важливість історичних подій та питання сьогодення.





Популярні дописи з цього блогу

Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

День вчителя у Бехівській філії🍁🍁🍁