День Соборності у нашій школі


День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
Соборна Україна нині незалежна,
Як квітка синьо-жовта розцвіла.
І не згубилася людська любов безмежна
До України-неньки і її буття,
Що упродовж віків нам мрію дарувала
Й наснагу іти до вільного життя.
Україно, соборна державо,
Сонценосна колиско моя!

З метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, людської гiдностi, формування національної свідомості школярів, виховання у них почуття патріотизму та з нагоди відзначення Дня Соборності України в школі, були проведені тематичні уроки національно-патріотичного спрямування: «Єднання заради Незалежності», «Соборна мати Україна - одна на всіх, як оберіг». Під час свята діти згадали важливий момент історичного минулого - День злуки ЗУНР та УНР в одну державу та нинішню боротьбу проти російської агресії, як віхи єдиного процесу боротьби за незалежність України. Для учнів була проведена лінійка, на якій діти дізналися по важливість свята. Школярі активно приймали участь у всіх заходах школи, а щоб підкреслити  значення  свята, одягнулися  у вишивані сорочки. Також,  тримаючи державний прапор, учні створили нерозривний,  символічний ланцюг єдності, щоб відчути дух дружби, свободи і гордості за свою державу.
 Для школярів 1-го та 3-го класу, класний керівник Шлюхарчук Т.В. провела виховну годину «День Соборності України». Дітлахи з запалом слухали розповідь, а також розповідали  патріотичні вірші.  

Учні школи впевнені в бажанні будувати Українську державу в рівноправній єдності всіх громадян незалежно від національності, віри і переконань, бо Свобода, Незалежність, Соборність – це ті неперехідні цінності, які завжди були, є і будуть шановані в Україні.
Анастасія Пісочнюк, педагог-організатор

Популярні дописи з цього блогу

Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

День вчителя у Бехівській філії🍁🍁🍁