День вишиванки онлайн в Бехівській філії


  



  Бережи українське – носи вишиванку! Ці слова Ліни Костенко – гасло учнів Бехівської філії, які стали активними учасниками цього прекрасного дійства, створили яскраве відео і зробили це свято незабутнім, попри карантин.




День вишиванки – молоде, проте вже улюблене свято багатьох українців, яке відзначають щороку в третій четвер травня. В цей день заведено одягати національне вбрання куди б ти не йшов – на роботу, на навчання, на зустріч з друзями чи навіть залишаючись вдома на карантині. 
Перші вишиванки відігравали не стільки функцію одягу, а, згідно з повір’ями, були таким собі оберегом для їхніх власників від зла. Тому сорочки оздоблювали візерунками на рукавах, комірах і подолі, щоб візерунок торкався тіла. 


 

  Вишиванка – невід’ємна частина нашого шкільного життя вже багато років.  Ми її любимо за стильність і унікальність, адже кожен вишитий на ній візерунок має свій символ і значення. У традиційному одязі ми радіємо національним святам та відзначаємо роковини трагічних подій в історії України, танцюємо флешмоби та влаштовуємо фотосесії, вчимось і пізнаємо нове. Вишиванка - це не просто одяг. Це символ сили, краси, чистоти почуттів, глибини безмежної любові до Батьківщини. Це оберіг всього нашого народу, наш непоборний генетичний код. Українську вишивку називають «молитвою без слів», а сорочку-вишиванку – сімейним оберегом, який  наділяє силою рідної землі, символом єдності та підтримки. 


 


     

Популярні дописи з цього блогу

Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

День вчителя у Бехівській філії🍁🍁🍁