Тиждень української мови


Мова – це великий дар природи, який людина розвивала і вдосконалювала протягом тисячоліть. А мова, в свою чергу, розвивала і вдосконалювала людину. У кожного народу є своя мова. І, як сказав Панас Мирний: «…Поки жива мова в устах народу, до того часу живий і народ..»
З 20 по 24 березня з метою популяризації української мови серед учнівської молоді, виховання творчої думки і розширення творчих можливостей учнів та уміння вільного колективного спілкування у Бехівській СЗШ III ступенів пройшов Тиждень української мови та літератури під керівництвом Бех Лариси Василівни.
На урочистому відкритті Тижня Бовсунівська Вероніка, Подік Тетяна, Подік Валентина, Існюк Ангеліна, Існюк Дарина виразно читали вірші про мову, акцентуючи увагу на тому, що рідна мова – це духовна скарбниця народу. В цей день школярі писали твір на тему «Мова моя солов’їна».
Найбільше захоплення викликав конкурс, присвячений фразеологізмам. Діти не тільки бажали один одному успіхів у навчанні, гарного настрою за допомогою цих виразів, а й провели аукціон, у якому учні 9 класу перемогли, коли назвали 26 фразеологізмів зі словом «рука». Для школярів 5-6 класів був організований бліц-турнір «Найкращий знавець української та літератури».
Заключним етапом Тижня став конкурс для старшокласників, учнів 8-9 класів «Лінгвісти та Мовознавці», під час якого учні потрапили у дивосвіт Етимології, Морфології, Синтаксису і гідно показали свої знання з цих розділів науки.
За активну участь у Тижні української мови та літератури учні школи були нагороджені грамотами.
Заходи, які організувала і провела Лариса Василівна допомогли зрозуміти, що саме від кожного з нас залежить подальша доля рідної мови: чи буде вона жити у далекому майбутньому, продовжуючи таким чином й життя свого народу.

Популярні дописи з цього блогу

Тиждень англійської мови

Тиждень англійської мови

День вчителя у Бехівській філії🍁🍁🍁